Yoga Girl – en sann inspirationskälla

Yoga Girl – en sann inspirationskälla

Det börjar närma sig ett decennie sedan vår svenska Yoga Girl blev en av de största inom sin nisch på sociala medier. Rachel Bråthén, som inspirationskällan heter, har idag över två miljoner följare på instagram och hon har bedömts som en av de mest inflytelsestarka profilerna inom yoga bland bloggare och influencers. Allting började en solig dag på Aruba 2012 där Rachel för tiden jobbade och levde.

En transparent historia

För stunden då Yogaprofilens succé på sociala medier tog sin början jobbade Rachel som yogainstruktör på ett hotell på den vackra ön Aruba, där hon efter en tids resande bodde för tiden. De sagolika kulisserna till hennes meditationsinspirerade bilder var ett tämligen perfekt koncept för att nå ut med sitt budskap inom yoga och hälsa. Året var 2012 då Rachel Bråthén för första gången publicerade en bild från en av hennes yogaklasser i skepnad av “Yoga Girl” på instagram, vilket skulle vara början på en osannolik framgång. Hennes influencerfenomen blev snabbt uppskattat av både yogafantaster, livsnjutare och vanliga människor som sökte mer av livet. Yoga Girl har på alla plattformar varit konstant transparent och det är definitivt en av de främsta anledningarna till Rachels makalösa framgång. Under åren har hon delat med sig av lycka och glädje men också livskriser och sorg.

Att Yoga Girl idag har möjligheten att ta ut riktigt stora pengar för ett reklambaserat inlägg på instagram är inte konstigt med tanke på att följarna är mer än två miljoner till antalet. Rachel är dock en person med fötterna på jorden och hennes koncept går till mycket ut på att ge mer till andra och världen. Hon talar ofta om sina drömmar, vilka säkert också kan gå i uppfyllelse i den takt Yoga Girls framgång flyter på. Ett återkommande tema är hennes vision om att driva retreat-center med hotell och spa runt om i världen. Det krävs en bra plan, men även ett tryggt startkapital för att hitta rätt lokaler världens storstäder. Bara här i Sverige är det ett känt faktum hur svårt det är att hitta den perfekta lokalen i våra storstäder. Förmodligen har Rachel bra kontakter och har möjligheten att ta hjälp av en professionell fastighetsbyrå i Stockholm som sitter på de perfekta objekten för den här typen av projekt.

Sidekick till nya företagare

Vid sidan av Yoga Girls inspirerande koncept riktar hon även ett budskap till andra entreprenörer som önskar jobba med det de älskar. Hennes plattform fungerar som en slags sidekick till företagsbyggande inom yoga och hälsa rent generellt. Det som ursprungligen bara handlade om ett instagramkonto har under åren genererat nya bolag och verksamheter inom yoga. Rachel Bråthén står även bakom streamingtjänsten Oneoeight som erbjuder olika typer av yogainspirerat innehåll i realtid.

startit