Starta en vinblogg

Starta en vinblogg

Du vill ha en blogg som du både kan tjäna pengar på, samtidigt som du ger läsarna intressant kunskap. En blogg som du verkligen kan stå för och som kommer vara rolig att hålla på med. Då ska du starta en blogg om vin och mat.

Bli en vinexpert

Vare sig du har mycket kunskap om vin eller inte så kan du start en vinblogg och en dag ses som en vinexpert. Det fina med att blogga är att du hinner läsa på mycket inför varje blogginlägg och det finns mycket kunskap att tillgå. Förutom att du naturligtvis också måste prova alla viner: som somriga roséviner från Italien, röda viner från Frankrike och vitt vin från Tyskland. Förutom också goda viner från Kalifornien, Australien, Sydafrika och Spanien. Det lättaste sättet att köpa vin är på Vinoteket, alltså online. Förutom att du sparar in tid och att du slipper släpa en massa flaskor från Systembolaget, så har du ett stort utbud att välja från. Du kan också prenumerera på vin. Då får du hem ett gott vin i brevlådan varje månad som är utvalt av experter. Gå in på Vinoteket och köp rosévin och champagne online och få allt hem till dörren.

Starta bloggen

Det är lätt att blogga. Det första som du ska göra är att köpa ett eget domännamn, alltså din internetadress. Det är smart att ha något med vin, dryck eller mat i namnet. Domännamnet köper du på ett webbhotell. Det finns enkla program som du kan använda så att din blogg ser professionell ut med bara några klick. Du behöver inte kunna något om bloggar för att lyckas. Sedan är det bara att sätta igång.

Dina bloggartiklar

Ta fram ett riktigt fint vinglas och fyll det med ditt favoritvin och börja skriva. För att få många besökare till din blogg måste du fokusera på ditt ämne, alltså vin, och ge besökarna kunskap som de har nytta av. De flesta som söker på vin på nätet vill ha tips på bra mat- och vinkombinationer. Därför är det smart att hitta maträtter som du kan kombinera med det vin som du skriver om. Det är också många som är intresserade av att gå på vinprovning och bo på vingård utomlands. Bra ämnen att skriva om. För att få mycket trafik, alltså besökare, bör du även finnas på sociala medier. Håll upp ett glas med rosévin och ta ett kort som du sedan lägger upp på Instagram eller Facebook. Försök att ta så snygga bilder som möjligt. Då kommer många att bli intresserade av att läsa din blogg. Du bör också skriva om ovanliga viner, så att du kommer med något nytt. Det kan vara smart att läsa böcker och även gå onlinekurser om vin för att snabbt lära dig så mycket som möjligt.

startit