Reiki – healing

Reiki – healing

Reiki är en form av handpåläggning som skapades i sin nuvarande form i Japan i början av 1920-talet, men som av Reikiförbundet påstås ha 1000-åriga anor från Tibet. Denna form av healing fungerar efter samma filosofiska principer som akupunkturen och rör vid föreställningsvärlden om balansen mellan olika energier i kroppen.

Tanken bakom Reiki är att helaren hjälper sin klient att fylla på kroppens egna energi och på så sätt hjälpa kroppens egen läkningsförmåga. Det påstås finnas moderna studier som visar att denna metod ska vara effektiv vid behandling av olika åkommor, men det är svårt att avgöra eftersom materialet inte är lätt att hitta och det dessutom är svårt att avgöra kvaliteten på de studier som gjorts.

Men, Reiki är dock godkänt som frisvårdsbehandling av Socialstyrelsen och många av de som genomgår denna typ av behandling upplever ett större välbefinnande. Reikiförbundet arbetar just nu för att Reiki ska uppfattas som en komplementär behandling även inom skolmedicinen. Hittills har detta inte skett. Men om du besöker sjukhus utomlands, i till exempel USA, Frankrike och England så kan du där få Reikihealing som ett komplement till din vanliga behandling. Vill du läsa mer om Reiki finns det flera bloggar på nätet där du kan läsa om behandlingen och hur det går till.

startit