Färgläggning som mindfullness

Färgläggning som mindfullness

Gillar du att fylla i barnens målarböcker? Det är du inte ensam om. Faktum är att intresset för målarböcker för vuxna har ökat lavinartat under de senaste åren. Detta beror antagligen på att fler och fler får upp ögonen för hur avslappnande det kan vara att fylla i mönstren i målarböckerna. Det innebär också att antalet målarböcker ökat stort, på grund av efterfrågan. I dag kan du hitta olika typer av tidningar med mönster att måla bland de vanliga tidningarna i din matvarubutik.

Det finns många hälsofördelar med färgläggning som hobby. Dessa är de samma som man hittar vid andra typer av meditation och mindfullness. Bland annat visar det sig att blodtrycket sjunker hos de människor som deltar i övningarna. Dessutom upplever de flesta att de blir mindre stressade och mer koncentrerade.

Men behöver man ha någon särskild utrustning? Inte alls. Att färglägga kan vara så dyrt, eller så billigt som du själv vill. Du kan börja med att köpa ett set med färgpennor från närmsta leksaksaffär. Vilken typ av färgpennor är en smaksak även om det kanske är att rekommendera att du inte skaffar fiberpennor då dessa ofta är kladdiga och gör det svårt att måla de små detaljerna i många av målarböckerna för vuxna.

Målarbilder kan sedan antingen laddas ner gratis från hemsidor och bloggar på nätet och sedan skrivas ut hemma, eller så köper du en tidning i närmsta affär. Skulle du sedan upptäcka att du tycker om att färglägga så finns en hel värld av målarböcker att köpa. Det finns även målarböcker speciellt för vattenfärger eller tuschpennor för den som vill utveckla sitt målande ytterligare. För den som nöjer sig med vanliga “pennor” är utbudet närmast oändligt och mer än fråga och tycke och smak än om tillgång.

startit