Yogamattan

Yogamattan

Så, du vill börja med yoga? Gratulerar till ett beslut som kommer innebära många fördelar för din hälsa och ditt välmående. Men, det kan kännas övermäktigt att hitta rätt studio, rätt tillbehör och rätt kläder. Det finns en uppsjö av bloggar som tar upp ämnet, men vi tittar lite närmare på det även här.

Oavsett om du väljer att träna i en yogastudio, eller annan träningslokal, eller hemma i vardagsrummet, så är det väl värt att investera i en lämplig yogamatta. Till en början kan du nöja dig med en billigare matta men med tiden kan det vara lämpligt att investera i en dyrare matta. Det finns mängder av tips på nätet, och därför kommer här bara en kortare sammanfattning av saker du bör tänka på innan du skaffar din matta.

För det första, du kommer behöva använda din matta ett tag innan den fungerar optimalt. Hur lång tid detta tar beror i första hand på vilken typ av yoga som du ägnar dig åt, och i andra hand på hur mycket du yogar. Vissa mattor kan även prepareras för att bli bättre, men detta beror på tillverkaren.

Vissa mattor blir hala när du svettas, medan andra får bättre grepp när de blir fuktiga. Detta varierar mellan de olika mattorna och beror på vilken typ av yoga de är tänka för. Mattor som får bättre grepp av fukt är tänkta för mycket fysiskt krävande träning, medan tjockare mattor fungerar bättre till stillsammare träning som medicinsk yoga eller Yoga nidra. Så, välj matta utifrån dina förutsättningar och den typ av träning som du tänker ägna dig åt.

startit