Handarbete – meditation i rörelse

Handarbete – meditation i rörelse

Handarbete har under senare år visat sig ha överraskande många hälsofördelar. Faktum är att många av dem går att jämföra med de fördelar som du får av meditation. Eftersom handarbete är så populärt för närvarande finns det förstås massor att läsa på nätet. Både i rena bloggar och på olika sorters forum.

Att handarbeta har visat sig kunna sänka blodtryck och puls, samtidigt som det hjälper kroppen att gå ner i varv. I dag är det dessutom oerhört lätt att lära sig handarbete. Det finns mängder av instruktioner på nätet, och för den som känner att det behövs mer handgripliga instruktioner så finns det utbildningar i exempelvis medborgarskolan och på landets folkhögskolor. Dessutom har många garn- och hobbyaffärer så kallade stick- eller handarbetscaféer dit du kan gå för att träffa andra med liknande intressen och lära dig mer om handarbete.

Det behöver inte heller vara särskilt dyrt. I dagsläget säljs handarbeten på många olika platser, både på nätet och ute i fysiska butiker. Billiga garner kostar inte många kronor per nystan och ett par stickor eller virknålar kan du köpa för under femtiolappen. Mönster finns gratis på nätet om du inte vill köpa. När det gäller broderier är det lite svårare, men enklast är att uppsöka en secondhandbutik och leta efter inlämnade broderier.

startit